torsdag, maj 28, 2009

Skönhet med Djup

Jag älskar mitt Galleri!

Det föds så mycket möjligheter och utmaningar här inne att ibland tror jag att jag drömmer. Jag tänker speciellt på de möten som äger rum då och då på Hyregatan 3. Möten som skapar processer. Möten som berikar liv, både mitt liv och personen som av en eller annan anledning valde att gå in i mitt studiogalleri.

För ett par månader sedan ägde ett sådant möte rum igen och jag har sedan dess arbetat med den beställning som gjordes då. Tavlorna blev klara för någon timme sedan och nu vill jag dela med mig av den process jag så ofta har ynnesten att uppleva, en process som inte är något mindre än mitt fantastiska liv.

1- Mötet.
Man känner att något börjar växa och om tiden är inne byter man kontaktinformation eftersom båda förstår att man har mer att utbyta med varandra.
När jag träffade Susanne Bjørkmann visste jag att hon var speciell och med speciell menar jag att hon speglade någonting i mig som var redo att få utrymme. Ett sådant ”någonting” brukar vara en utmaning av en eller annan karaktär.

2-Uppdraget.
Susanne föll för min konst. Jag älskar när det händer. Ibland känns det som om man står bredvid någon som ser exakt samma sak som jag.

Susanne Bjørkmann driver en Skönhetssalong i Köpenhamn http://www.figurslank.dk/ och funderade på konst till två behandlingsrum. Hon bjöd över mig för att vidare diskutera olika alternativ.
Jag fick ytterligare bevis på att speglingen var stark då jag kom in till Susanne. Rosa, rokoko, fjädrar, blommor, salongen är så kärleksfullt inredd och man känner att man har stigit in i en underbar värld av ljuvlighet. Min känsla var övertygande och min spontana reaktion var; ”Det här vill jag måla”.

3-Researchen
Det blev en beställning på två målningar, 1*1 meter, och jag tog fotografier av detaljer i salongen. Temat skulle vara skönhet.

Här kom utmaning nr. 1. Ibland tror jag att skönhet på väg att utrotas. Vi lever i en kall, hård och dömande värld och idealen som skapas av nya sorters makter gör oss stressade, ledsna och uppgivna. Jag oroar mig ibland att vi glömmer bort det mest självklara, att skönhet kommer ur balans och harmoni och att utan djup kan ingen yta glänsa.

Det var antagligen därför detta möte skulle äga rum. Via min research har jag sett en helt annan sida av skönhetsbranschen viket har fått mig att känna nytt hopp.

Det slutade hursomhelst med att jag valde den klassiska pinuppan som motiv, en skönhetssymbol som fortfarande för mig känns ren och ofarlig.
Här kom utmaning nr. 2. Ni som har följt mig vet att jag har haft lite rädslor kring att måla människor, men eftersom jag har tuffat till mig en hel del de senaste åren visste jag att jag var redo.
Bilder från Salongen

4-Utförandet
Det tog sin lilla tid och ibland var jag ledsen över att det kom så mycket annat emellan, men det visade sig att allting var precis som det skulle, så som allting alltid är precis som det ska. De har utvecklats i exakt rätt tempo och om jag hade skyndat fram dem hade de aldrig blivit vad de är idag.
Tidiga bilder

5-Resultatet
…är ingenting annat än en fullträff. Jag är så himla förälskad i dem och jag vet att jag kommer att sakna dem nu när de är borta.

6-Överlämnandet
Imorgon åker jag och mina tvådimensionella skönheter till Köpenhamn för att installera dem i sitt nya hem. Jag har blivit lovad att bli serverad champagne i Swarovskidiamantglas vid min ankomst av Direktör Susanne Bjørkmann själv och jag kan bara säga att det är just så en nutida entreprenörskonstnärinna vill leva sitt liv.Skönhet med Djup

Jag vill också passa på att dela med mig lite av vad jag lärde mig under min research. Jag tycker att det är speciellt roligt eftersom även om jag och Susanne lever i två helt olika världar så finns det en liknande syn på livet, entreprenörskap och skönhet med djup.

Om Susanne Bjørkmann och Copenhagen Beauty Club

”Look Great, Feel Good, Be someBODY”

Susanne Bjørkmann har arbetat med skönhet hela sitt vuxna liv, Redan som 18-åring suderade hon vid Norges största och mest erkända Skönhetsklinik - Aagoht Waages Hudpleje Institut. Efter två år av studier tog hon CIDESCO examen i ”Den Franske Kosmetolog Skole” i Oslo. Sedan 1983 har Susanne haft sin egen ”Slanke- og Skønhedssalon” i centrala Köpenhamn.

”Skönhet finns i blodet hos mig, och det blir ryggrad i en underbar, vacker värld av möjligheter. Och det bästa är att du aldrig kommer att bli fullärd.”
Tidigt förstod Susanne att det inte räcker med att endast sköta om en liten del av sig själv för att kunna leva ett underbart liv i skönhetens anda. Man måste ta hand om hela sig själv, både kroppen såväl som sinnet. Kropp och själ hör ihop, liksom ansikte, hår, tänder, ben. De speglar varandra. Man kan inte fuska.

Susanne såg igenom de dubbla budskap som hela tiden skickades från branschen och hade svårt att finna förtroende för ”experter” som predikade om hudvård samtidigt som de misskötte sina kroppar genom till exempel fel kost.

Varje konsultation och behandling är lika unik som individen själv. Hennes behandling är total - från topp till tå, från insidan till ytan. Hon jobbar med disciplin och engagemang, och delar med sig av kunskapen som man behöver för att kunna sortera i bruset av förföriska skönhetslöften och istället börja förstå sin egen kropp och dess möjligheter.

Hennes ideologi riktar sig till personer som är redo att ta ansvar för sina egna liv och sin egen unika skönhet. Disciplin är en stor del av konceptet, och kunder som hittar till Susanne gör valet att ta ansvar för sin skönhet och sin hälsa och inte minst att se och känna sig underbara resten av sina liv.

Disciplin är väldigt viktigt, men utan en dröm, finns det inget behov av disciplin. Man måste också kunna visualisera det liv man vill leva.

Nästa steg är att våga hålla fast vid drömmen, och tro mig, drömmar slår in!

http://www.figurslank.dk/

http://www.slankesusanne.dk/

http://twitter.com/SlankeSusanneAndra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Unknown sa...

Jeg er så overlykkelig for mine to CBC-pinuppiger, skabt af Sveriges smukkeste multikunstnerinde.

Jeg, som er en blandt Danmarks mange svenskofile, er lykkelig for at det netop er en svensk flicka som skaber min vægkunst.

Af mine mange ynlingsbyer er Malmø nemlig en af de byer jeg elsker lige så højt som Paris, Oslo, London og Stockholm. Og det var fantastisk for mig at møde Jenni, som ser skønheden i livet gennem de samme briller som mig.

Copenhagen Beauty Club er så heldig hver dag at have besøg af Københavns smukkeste kvinder, og jeg er sikker på at de som jeg vil begejstres over dine nu mine smukker malerier.

--
Kærlige hilsner

http://www.SlankeSusanne.dk