torsdag, augusti 21, 2008

Anna Berndtson på Göteborgs Dans & Teater Festival

.

TallBlondLadies - Temperamental Dance Fotograf: Alessia Bulgari /©TBL


Nu är det tre dagar kvar på Göteborgs Dans & Teater Festival och som vi vet är det en vanlig företeelse att spara det bästa till sist, och med det bästa menar jag min lillasyster, och med min lillasyster menar jag min stora idol, min bästa vän och min inspirationskälla.

På Lördag är det dags för Anna Berndtson att inta scenen tillsammans med Irina Runge. Tillsammans bildar duon TallBlondLadies. TBL arbetar med performance som utmanar och inverterar könsbundna tankemönster och kvinnliga klichébilder, ofta med hjälp av mode- och sportaccessoarer och alltid med skarp tvetydighet.

Göteborgs Dans & Teater Festival är Sveriges internationella festival för samtida scenkonst och arrangeras vartannat år. Med inbjudna kompanier från hela världen presenteras ett urval av det bästa och mest intressanta inom områden som nutida teater, dans, nycirkus och performance. Vid sidan av gästspelen arrangeras Open Lab, ett tvärkonstnärligt laboratorium samt workshops och seminarier.

TallBlondLadies framför lördagen den 23/8 16.00–16.20, Temperamental Dance på RÖHSSKA MUSEET. Vi uppmanar alla som har möjlighet att gå och se TallBlondLadies glida fram i sina skridskor på en yta av kaffesump. Entrén är fri för dem med festivalkort.

Vi som inte kommer så långt som till Göteborg i helgen kan trösta oss med ett besök på TBL´s hemsida. Vi kan också få ta del av duon på youtube, dock inte med ”Temperamental Dance” men såväl med ”Ascendant Landing”

http://www.youtube.com/watch?v=vybdhveQqUQ

Så här beskrivs Temperamental Dance på festivalens egen hemsida, http://www.festival.goteborg.se/, som definitivt också är värd ett besök.

”Två blonda, barbröstade kvinnor, klädda i päls och med skridskor på fötterna, glider med kylig precision över en mörk cirkel av kaffesump. Kvinnorna för tankarna till amasoner eller häxor. Den motsägelsefulla kombinationen av hett och iskallt är absurd och effekten stark.”

Idé och genomförande Anna Berndtson & Irina Runge
Musik; ett utdrag från The Herbaliser
.
Lycka till Syrran! - Jenni

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: