måndag, februari 23, 2009

Anna Berndtson i performanceaction på Stortorget i MalmöDet upphävda förbudet mot ny kärnkraft blir förkroppsligat i en performance den 25:e februari kl 15 – 16 på Stortorget i Malmö.

Den 5 februari 2009 enade sig Alliansen om att upphäva förbudet mot byggnad av nya kärnkraftverk.

Med anledning av beslutet kommer Anna Berndtson, performancekonstnär, att förkroppsliga detta med en performanceaction på Stortorget i Malmö

Anna säger; ”När Maud Olofsson säger att hon gör det här för sina barn och barnbarns skull, känner jag att jag måste reagera. Vad hon faktiskt gör är att överlämna, inte bara till sina barn och barnbarn, utan också till kommande generationer, det stora och olösta problemet med slutförvaring av atomavfall.”

Performanceactionen äger rum på Stortorget i Malmö
(vid optimistorkestern)
kl. 15 – 16 , den 25:e februari 2009.

2 kommentarer:

Michael Karnerfors sa...

Problemet är inte stort, och det är inte olöst. Metoden heter KBS-3. Den har utvecklats och forskats på under 25 år. Den använder sig uteslutande av skyddbarriärer som naturen själv på olika platser i världen har bevisat för oss kan hålla kärnavfallet säkert, utan mänsklig inblandning, för all framtid.

Om du genomför den här föreställningen då gör du det nu mot bättre vetande. Det enda du kommer att bevisa då är att du hellre tror på en mörk och dyster framtid där vi inte kan lösa problem, än en framtid där människan överkommer svårigheter och utmaningar och därigenom skalar än bättre framtid för oss och våra barn...

Ditt val... har du förtroende för vår kapacitet att tänka till och lösa svårigheter eller inte? Tror du på en framtid eller är du ytterligare en av alla de eländesknarkare som hellre vägrar erkänna att problemet står inför sin lösning äv att svälja stoltheten och erkänna att du hade fel om kärnkraften?

Michael Karnerfors sa...

Glömde skriva att detta är självklart adresserat till Anna, inte Jenny. Sorry.