torsdag, juli 31, 2008

Slutna Cirklar & Öppna Fönster

.Nu är jag nöjd. För stunden i alla fall. Nya hemsidan med tillhörande blogg är uppe och igång och jag känner mig relativt mallig. Nytt för denna versionen är rubriken E-konst och den här bloggen.

Det här med webdesign och grafisk design är för mig lite humoristiskt. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle jobba med logor, typsnitt och CMYK-färger - Igen! Men livet bjuder konstant på överraskningar, cirklar sluts och fönster öppnas i en rasande fart. På 2000-talet gäller det att hålla ögonen öppna och att hänga med i svängarna.

När jag var 18 år gammal utbildade jag mig till grafiker. Det var framtidens yrke påstod min syo-konsulent, och det lät logiskt. Det var inte bara ett yrke med framtiden för sig, det var kreativt och varierande och det verkade passa mig som handen i handsken.

När jag tog studenten hade framtidens yrke förvandlats till inget yrke alls, grafikerna var utdöda och datorerna hade tagit över. På bara ett par år hade en hel yrkeskår försvunnit och min framtid hade förvandlats från klar och tydlig till förvirrande och grumsig.

Först ansåg jag mig besegrad och gjorde annat, men när jag så småningom startade min firma insåg jag att mina grundkunskaper gick att kombinera med den nya tidens verktyg. ”If you can´t beat them, join them” tänkte jag och började så smått att lära mig yrket ännu en gång.

Jag är glad att min yrkesutbildning kom till användning och jag är glad att jag fick möjligheten att prova på samma yrke i två tidevarv, det enda jag kan konstatera är att det var roligt att vara grafiker på 1900-talet, men det är om möjligt ännu roligare att vara grafiker på 2000-talet .


Jenni


Andra bloggar om: , , , ,
,

1 kommentar:

tinginneoute sa...

Välkommen Jenni till blogg världen.
Förästen din bok var grym.
Ha en fortsatt trevlig dag.